En låda om sex kilo (1000 gram x 6).Genuin Espresso – vår tolkning av en norditaliensk klassiker
Genuin Espresso – vår tolkning av en norditaliensk klassiker
Vad menar vi med det? Jo, i norra Italien är det vanligt med 100 % arabica i espresson, till skillnad från de robustablandningar som dominerar längre söderut. Genuin Espresso är vår hyllning till den stilen – rund, fyllig och smakrik.
Rostningen är mörk, men inte överdriven. Vi har medvetet undvikit den brända karaktär som ofta finns i industriellt rostad espresso, för att i stället bevara ursprungets smaker. Bönorna kommer från Brasilien, Honduras och Costa Rica, och tillsammans ger de en smakprofil med låg syra, stor kropp och en mjuk, söt karaktär av nöt och choklad.
Resultatet? En espresso som är lika god i sig själv som i mjölkbaserade drycker – och som råkar vara vår mest sålda.
Ursprung: Brasilien, Honduras, Costa Rica
Rostning: Mörk, men balanserad
Smakprofil: Söt nötighet, mjuk choklad, relativt låg syra, stor fyllighet
Stil: 100 % arabica – inspirerad av norra Italien